Topptursresa 2023

Äntligen har det blivit dags att vässa på offpiståkningen och få praktisk användning av lavinkunskaperna! UppX kan stolt presentera årets topptursresa som kommer äga rum under påskhelgen i Storulvån. Detta är ett perfekt tillfälle att träffa andra likasinnade skidfantaster och njuta av vårskidåkningen uppe på fjället. Så är du taggad på en riktigt härlig avslutning på skidsäsongen så häng på! 

 

När: torsdag 6e april till måndag 10e april

 

Var: Storulvån Fjällstation

Pris: 4000 kr/person (inkl. boende och transport). Ytterligare kostnader som tillkommer är mat, eventuell hyra av personlig utrustning och medlemskap i STF (om du inte redan är medlem). Mer information om betalning kommer i ett senare skede.

STF-medlemskap är ett krav för att kunna följa med på resan, du kan bli medlem här: https://www.svenskaturistforeningen.se/medlem/ 

Det är även ett krav att vara medlem i UppX. Om du inte redan är medlem kan du bli det här: https://uppx.se/medlem/

Transport: Avresan kommer att vara tidigt på morgonen den 6 april. Vi kommer att åka i minibuss och hyrbil från Uppsala till Storulvån, och resan tar ca 7 timmar och 30 minuter. Hemresan kommer vara på kvällen den 10 april. Mer information om detta kommer senare!

Boende: Vi kommer att bo i på STF Storulvån Fjällstation och göra dagsturer som utgår därifrån. Första natten bor vi i 4-bäddsrum och resterande natten bor vi i flerbäddsrum. 

Förkunskaper: Eftersom vi kommer att vistas i lavinterräng ute på fjället ställer UppX några krav på er som vill följa med på topptursresan. Vi förväntar oss att du har god skidvana och att du kan åka i olika typer av terräng, lutning och underlag. Det är dessutom önskvärt att du har viss lavinkunskap och/eller vana av offpist och topptur. Var dock medveten om att vi kommer göra detta utan guide.

Utrustning: Till resan kommer du utöver vanlig skidutrustning (skidkläder, hjälm och pjäxor/boots) att behöva topptursskidor/splitboard, stighudar samt lavinutrustning. Det är krav att ha med sig transceiver, sond och spade, men har du lavinryggsäck får du gärna ta med den också. Om du saknar utrustning kommer vi att presentera tips på uthyrningsställen längre fram.

Inför resan är det även ditt ansvar att se till så att du har en aktuell försäkring som täcker offpistskidåkning i lavinterräng. 

Intresseanmälan: Det finns ett begränsat antal platser till resan och urvalet kommer baseras på motivering och tidigare erfarenhet. Notera att anmälan är bindande. Du skickar in din intresseanmälan till UppX Topptur 2023 senast 23/3 genom detta formulär: 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScU9X7N1qPEzBVOtWpCipRVUcNtKrDuv5Rh8qkIEcDpct4Kfw/viewform 

 

Besked gällande urvalet kommer att ges under efterföljande vecka, dvs v.13.

Om ni får en plats och tackar ja, så kan återbetalningen endast ske om någon från reservlistan tar din plats.

Tveka inte att höra av dig om du har några frågor angående resan, kontakta info@uppx.se eller hör av dig på facebook!

 

UppX