En ny förening

Efter ett antal år här i Uppsala, staden som är gjord för ett fartfyllt och fulländat studentliv, har vi insett att det ändå är någonting i studentvardagen som saknats. Det där lilla extra, den lilla gnistan, kicken, som inte bara förgyller just det ögonblicket utan något som gör resten av dagen, veckan, kanske hela terminen lite lättare att ta sig igenom. Något att tänka tillbaka på, något att längta till men som inte känns lika avlägset eller sker lika sällan som studentveckan i Åre.

För att fylla detta lilla men ändå betydelsefulla tomrum har vi startat denna förening, Uppsala extremsportförening (UppX), som förhoppningsvis ska råda bot på saknaden. Bli inte avskräckt av namnet, här kommer (troligen) ingen slänga sig ut för stup utan fallskärm. Vi ser extremsport ur ett bredare perspektiv och planerar att anordna allt från långfärdsskridskoturer och kajakpaddling till klättring och topptursåkning. Vi siktar på att anordna aktiviteter utan krav på förkunskaper eller innehav av utrustning. Aktiviteter som alla känner att de får ut någonting av, vare sig man är entusiast eller nybörjare som vill prova på.

Något som däremot kommer vara gemensamt för aktiviteterna är att de innehåller riskmoment, såsom lavinrisk, tunn is eller utmanande väder. Därför kommer även säkerheten att vara i fokus och vi vill genom denna förening sprida och ta del av varandras kunskaper och erfarenheter för att öka riskmedvetenheten bland medlemmarna.

Vi är också säkra på att om man deltar i våra aktiviteter kommer man som bara i farten att lära känna härliga människor med liknande visioner och tankar. Kanske en ny klätterkompis eller någon att dela nästa äventyr med?

Detta är en ny förening med stora visioner och drivna medlemmar, vi tror att det är början på något stort!

UppX