Lavinföreläsning

Vinter börjar närma sig med stormsteg och längtan till att stå på snö igen börjar bli stor!

Att utföra extremsporter i fjällen på vintern är väldigt roligt och det blir ännu roligare om det kan göras på ett så tryggt och säkert sätt som möjligt. Därför bjuder vi på UppX i samarbete med Lavinprognoser/Sveriges lavinutbildningar -SVELAV in till en föreläsning om lavinsäkerhet med Mattias Tarestad. Mattias Tarestad arbetar som fjällsäkerhetshandläggare hos SVELAV.

Föreläsningen kommer att hållas på svenska och inga förkunskaper krävs.

När? 16 november kl. 19:15

Var? Värmlands nation

Pris? Gratis!

Förkunskaper? Inga förkunskaper krävs

Medlemskap i UppX ett krav? Nej!

ANMÄLAN: FULLT

Att utföra extremsporter i bergen på vintern innebär höga risker och tyvärr sker flertalet lavinolyckor varje år både i Sverige och utomlands. För att minimera antalet olyckor och risken för dödlig utgång i en lavinolycka vill vi hjälpa till att sprida kunskap inom ämnet och förbereda oss inför kommande vinter!

Denna föreläsning kommer delvis att innehålla basinformation om laviner och lavinfara, den kommer framförallt rikta in sig på att förbereda oss inför det kommande vinter och offpist säsongen. Några frågor som kommer att hanteras är ”Vad måste jag tänka på innan jag åker till fjällen eller Alperna?”,” Vad ska jag tänka på före jag ger mig ut?”,” När jag är ute på berget?”

Vi i UppX är väldigt glada över möjligheten att arrangera denna föreläsning tillsammans med SVELAV och Mattias Tarestad! Hoppas så många som möjligt kan komma och ta del av föreläsningen. Det är ett begränsat antal platser så först till kvarn gäller.

Ansvariga för eventet är:

Daira (Tel: 073-2807415)

Lucas (070-5428066)

Vid några frågor eller funderingar är det bara att mejla info@uppx.se!


UppX