Topptursresa till Storulvån

Äntligen har det blivit dags för UppX Topptursresa 2024! Resan kommer att ske i Storulvån under påskhelgen. Detta är ett perfekt tillfälle att träffa likasinnade skidfantaster och njuta av vårskidåkningen uppe på fjället. Häng med!

När: fredag 29e mars till tisdag 2a april

Var: Storulvåns Fjällstation

Pris: 3900 kr/person (inkl. boende och transport). Ytterligare kostnader som tillkommer är mat, eventuell hyra av personlig utrustning och medlemskap i STF (om du inte redan är medlem). Mer information om betalning kommer i ett senare skede.

STF-medlemskap är ett krav för att kunna följa med på resan, du kan bli medlem här: https://www.svenskaturistforeningen.se/medlem/  

Det är även ett krav att vara medlem i UppX. Om du inte redan är medlem kan du bli det här: https://uppx.se/medlem/

Transport: Avresan kommer att vara tidigt på morgonen den 29e mars. Vi kommer att åka i minibuss och hyrbil från Uppsala till Storulvån, och resan tar ca 7 timmar och 30 minuter. Hemresan kommer vara på kvällen den 2a april. Mer information om detta kommer senare!

Boende: Vi kommer att bo i ett antal 4-bäddsrum på STF Storulvån Fjällstation.

Tanken med resan: Vi kommer att topptura under 3-4 dagar och tanken är att vi gör dagsturer som utgår från fjällstationen.

Förkunskaper: Eftersom vi kommer att vistas i lavinterräng ute på fjället ställer UppX krav på er som vill följa med på topptursresan. Vi förväntar oss att du har god skidvana och att du kan åka i olika typer av terräng, lutning och underlag. Det är dessutom önskvärt att du har viss lavinkunskap och/eller vana av offpist och topptur. Var också medveten om att vi kommer göra detta utan guide.

Utrustning: Till resan kommer du utöver vanlig skidutrustning (skidkläder, hjälm och pjäxor/boots) att behöva topptursskidor/splitboard, stighudar samt lavinutrustning. Det är ett krav att ha med sig transceiver, sond och spade, men har du lavinryggsäck får du gärna ta med den också. Om du saknar utrustning kommer vi att presentera tips på uthyrningsställen om du får en plats på resan.

Inför resan är det även ditt ansvar att se till så att du har en aktuell försäkring som täcker offpistskidåkning i lavinterräng. 

Intresseanmälan: Det finns ett begränsat antal platser till resan och urvalet kommer baseras på motivering och tidigare erfarenhet. Du skickar in din intresseanmälan till UppX Topptur 2024 senast 15/3 genom detta formulär: https://forms.gle/imw2tXhRNGLx3SWt6 

Besked gällande urvalet kommer att ges under dagarna kort därefter.

Observera att anmälningen är bindande. Om ni får en plats och tackar ja, så kan återbetalning endast ske om någon från reservlistan tar din plats.

Tveka inte att höra av dig om du har några frågor angående resan. Kontakta info@uppx.se eller hör av dig på våra sociala medier!

UppX